Vertailussa nettilaina ja pankkilaina: Hyvät ja huonot puolet

Vertailussa nettilaina ja pankkilaina Hyvät ja huonot puolet

Netissä lainan hakeminen on melko suoraviivaista ja tarjolla on monenlaisia lainatyyppejä, mukaan lukien nettilainat ja perinteiset pankkilainat. Mutta kumpi näistä lainatyypeistä sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi? Tässä artikkelissa vertailemme nettilainoja ja pankkilainoja keskenään ja käymme läpi kummankin lainatyypin hyviä ja huonoja puolia. Tarkastelemme muun muassa lainan hakemisen nopeutta, korkotasoa, joustavuutta ja luotettavuutta.

Vertailussa nettilaina ja pankkilaina: Hyvät ja huonot puolet

Lainan tarve voi yllättää kenet tahansa, olipa kyseessä sitten odottamaton meno tai suunniteltu hankinta. Tässä artikkelissa käymme läpi kahta suosittua lainavaihtoehtoa: pankkilainaa ja nettilainaa. Tarkoituksenamme on auttaa sinua ymmärtämään molempien lainatyyppien hyvät ja huonot puolet, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen omien tarpeidesi mukaan.

Oli valintasi sitten perinteinen pankkilaina tai nettilaina, molemmat vaihtoehdot ovat saatavilla netissä. Voit täyttää lainahakemuksen muutamassa minuutissa netissä.

Nettilaina

Nettilaina on laina, jota haetaan netin kautta erilaisilta rahoituslaitoksilta.

Hyvät puolet:

 • Nopeus: Nettilainat ovat yleensä nopeita hakea. Hakemusprosessi on suoraviivainen ja rahat saa usein tililleen jopa saman päivän aikana.
 • Ei vakuuksia: Monet nettilainat ovat vakuudettomia, eli niiden hakemiseen ei tarvita vakuuksia tai takaajia.
 • Joustavuus: Nettilainat voivat tarjota enemmän joustavuutta lainasumman ja takaisinmaksuajan suhteen.

Huonot puolet:

 • Korkeampi korko: Nettilainojen korko on usein korkeampi kuin vakuudellisissa pankkilainoissa. Tämä johtuu siitä, että rahoituslaitokset ottavat suuremman riskin lainatessaan rahaa ilman vakuuksia.
 • Ei henkilökohtaista palvelua: Nettilainapalvelut ovat usein automatisoituja, joten saatat jäädä ilman henkilökohtaista neuvontaa tai palvelua.
 • Voi houkutella ylivelkaantumiseen: Nettilainojen helppous ja nopeus voivat houkutella ottamaan lainaa liian kevyesti, mikä saattaa johtaa ylivelkaantumiseen.

Pankkilaina

Pankkilaina on perinteinen lainavaihtoehto, jota haetaan oman pankin konttorista tai verkkopankista.

Hyvät puolet:

 • Luotettavuus: Pankkilaina saattaa tuntua luotettavammalta vaihtoehdolta, jos olet ollut pankin asiakas jo useita vuosia.
 • Edullisempi korko: Pankkilainat ovat yleensä vakuudellisia lainoja ja tästä syystä edullisempia kuin nettilainat.
 • Henkilökohtainen palvelu: Pankit tarjoavat usein henkilökohtaista palvelua, jossa voit keskustella lainaneuvojan kanssa ja saada neuvoja lainan takaisinmaksusta ja muista lainaan liittyvistä asioista.

Huonot puolet:

 • Hitaampi prosessi: Pankkilainojen hakeminen voi olla hitaampaa kuin nettilainojen hakeminen. Hakemusprosessi voi kestää päivistä viikkoihin.
 • Vakuudet: Pankkilainat vaativat usein vakuuksia tai takaajia. Jos et pysty tarjoamaan vakuuksia, voi olla vaikeaa saada lainaa pankista.

Pankkilainoilla ja nettilainoilla on omat hyvät ja huonot puolensa

Sekä pankkilainoilla että nettilainoilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Pankkilainat tarjoavat yleensä edullisemman koron ja henkilökohtaisen palvelun, mutta ne voivat vaatia vakuuksia ja hakuprosessi voi olla hitaampi. Nettilainat puolestaan tarjoavat nopean ja joustavan vaihtoehdon, mutta korot ovat yleensä korkeammat ja palvelu on vähemmän henkilökohtaista.

Lopullinen päätös lainan valinnasta riippuu omista tarpeistasi ja tilanteestasi. On tärkeää, että vertailet eri lainavaihtoehtoja huolellisesti ja otat huomioon sekä lainan koron että muut lainaehdot. Muista myös, että laina on aina vastuullinen sitoumus. Ennen lainan ottamista on tärkeää arvioida omaa maksukykyäsi ja varmistaa, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun sovitusti.

Lainaa-netistä.fi
Logo